Mindig ünnep
MENÜ
 
Szilveszter

 


egy pohár pezsgő és
jöhet a HUMOR-zsák

 

       KATT IDE

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
????
 
Hátterek és benne Valami

 

A boldogságot nem a külső körülmények befolyásolják

A kívülről érkező örömérzet általában nagyon rövid életű. Még egy lottó ötös okozta boldogság sem tart örökké, hiszen nagy nyeremény ide vagy oda, egy idő után minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Ha belegondolunk, ugyanígy működünk, ha balszerencse vagy szomorúság ér minket. Hiszen ki előbb, ki később, de a nagy többség talpra áll egy fájdalmas szakítás vagy egy gyászesemény
után. 


 

 Az öröm és a boldogság nem ugyanaz

Testvérként kell elképzelnünk őket. Lehetünk boldogok aközben, hogy öröm ér minket. A kulcsszó: életöröm. A titok nyitja abban áll, hogy megtaláljuk a számunkra kedvező tevékenységeket. Ha csak átszenvedjük, és nem élvezzük a napokat, felesleges várnunk, hogy a boldogság egyszer csak bekopog az ajtónkon. Az élmények alakítanak és megerősítenek minket, ezért jó, ha minél inkább törekszünk megélésükre.

Meseország Bécsben

Bécs messze földön híres karácsonyi vásárjáról (a Christkindlmarktról), viszont azt már kevesen tudják, hogy nem csak a Városháza előtti téren (Rathausplatzon), hanem Schönbrunnban és a város kevésbé látogatott utcáin is változatos felhozatalra és tagadhatatlanul mesés hangulatra bukkanhatunk. Sült gesztenye és fahéj illatta csiklandozza a hidegben átfagyott orrokat, karácsonyi fűszerek meleg aromája száll a levegőben, és ugyanezekre az ízekre bukkanhatunk a forralt borban, puncsokban és régimódi csemegékben. Kézművesek saját készítésű portékájukat árulják, sok a karácsonyfadísz és a gyertya, de akadnak egyedi ékszerek, használati tárgyak, és néha találkozunk egy-egy gagyiárussal is.

Christkindlmarkt

bécsi Christkindlmarkt nem is annyira a vásárlásról, mint inkább a fényes-mesés hangulatról szól. A sötétség beálltával a díszkivilágításban úszó Városháza csodapalotákra emlékeztet, és a számtalan apró égősor, színes lampion varázslatos kalandozást ígér.

A vásár több mint 700 éves múltra tekint vissza, és valóban, mintha visszaforgatták volna az idő kerekét, és gyermekkorunk mesebirodalmába kerültünk volna.


Budapesti karácsony

A Vörösmarty téren rendezik meg a Budapesti Karácsonyi Vásárt, amelyet Európa legjobb karácsonyi vásárai között tartanak számon. Nép- és iparművészek természetes anyagokból, eredeti kézműves technikával készült portékákat kínálnak. A minőséget a Népművészeti Egyesületek Szövetségének zsűrije garantálja. Nemcsak karácsonyi ajándékokat vagy ünnepi dekorációt találhatunk, hanem igazi karácsonyi hangulatot is, az elmaradhatatlan forralt borral és fenyőillattal. A már megszokott csemegéken (kürtöskalácson, mézeskalácson, rétesen, cukormázas dión) kívül vályogkemencében sült kenyérlángosból és népi ételekből is csemegézhetünk.

A vásár szerves részét képezik a színes színpadi programok, valamint december 4-11. között igazi finnországi Mikulás várja a gyerekeket a téren. A tér közepén 2 méter átmérőjű adventi koszorút állítanak fel, amelynek gyertyáit minden vasárnap látványos ünnepség keretében gyújtják meg. Néhány fafaragó Betlehemmel készül az ünnepre, amely szintén állandó része a vásárnak, de december 21-22-23-án színészek játsszák el a kis Jézus érkezését.


Budapesti Karácsony
Helyszín: Budapest, Vörösmarty tér
Ideje: 2005. november 26 - december 24.
Nyitva: naponta 10.00 – 19.00

Színes színpadi programok

A vásár idején közel 150 előadás kerül színpadra, hétköznap már 14 órától, hétvégén 11 órától kezdődnek. Lesz harangjáték, „Tűzről pattant mesék”, Paprika Jancsi kalandjai, és „Kőketánc”, azaz játékos téli népszokások zenével és tánccal. Muzsikálni fog a Papa Jazz, a Maskarades, a Csombor zenekar, az Édaín együttes és még sokan mások.

Fényárban úszik a Vörösmarty tér

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
Segitsünk együtt: gyere velünk
 
02

 

Küldj képeslapot

Képeslapküldő

Képeslapküldés

Karácsonyi linkcenter

Hagyományos ételek 

Boldog karácsonyt...

Minden, ami karácsony... 

 

A négy gyertya 

Karácsonyi hátterek

 Karácsonyi zene

 

Karácsonyi italok

 Díszgyertyák

 Hallgasd meg 

 

Karácsonyról minden egy helyen

 

 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adventi sütemények
Hagyományos karácsonyi menü
Karácsonyi bőségszaru
Karácsonyi desszertek
Karácsonyi főételek
Karácsonyi italok 
 
 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!